Sök
190202 Linköpings assisterande tränare Klas Östman under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Linköping den 2 februari 2019 i Skellefteå. …
SHL

Tränaren bryter med SHL-klubben – flyttar utomlands

Klas Östman bryter sitt kontrakt med Linköping. I stället går tränarkarriären vidare utomlands, meddelar klubben på sin hemsida.

Efter totalt tio säsonger i Linköping väljer Klas Östman att bryta sitt kontrakt med östgötaklubben.

Den 40-årige tränaren har fått ett erbjudande från schweiziska EV Zug – ett erbjudande som enligt Östman själv var för bra för att tacka nej till.
– Jag har fått en möjlighet att fortsätta min hockeyresa utomlands och det är en möjlighet som man inte vet om den uppstår någon mer gång. Jag har alltid velat prova på det och när jag nu fick den här möjligheten så ställde jag frågan om det gick att lösa, något som Niklas gick med på, säger Östman till Linköpings hemsida.

Under sin tid i Linköping var Östman huvudtränare i J18-laget under fyra säsonger, huvudtränare i J20-laget i två säsonger samt assisterande tränare i a-laget de senaste fyra säsongerna.

ERSÄTTER MED JUNIORTRÄNAREN

Linköping väljer att ersätta Östman genom att lyfta upp Daniel Eriksson från klubbens J20-lag.
– Vi är väldigt nöjda med det arbete som Daniel har gjort inom vår juniorverksamhet de senaste två åren och det känns skitkul att få ge honom den här chansen. Han är en väldigt engagerad ledare som är tydlig med vad han vill och vad han kräver av spelarna, säger LHC:s general manager Niklas Persson till klubbens hemsida.

Erikssons kontrakt sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Den här artikeln handlar om: