Sök
Mattias Karlsson kommer att missa upp till sex månaders spel med en axelskada.
SHL

Leksands smäll – veteranbacken missar säsongsinledningen: ”Får räkna med sex månaders frånvaro”

Leksand gick upp till SHL och kommer som nykomling att få kämpa för att hålla sig kvar. Då tvingas man klara sig utan 34-årige backen Mattias Karlsson under inledningen på säsongen. Han har skadat axeln och kan bli borta länge. 
– Läkningstiden kan variera, men vi får räkna med 4-6 månaders frånvaro för Mattias, säger Enrico Mansfeld som är en del av Leksands IFs medicinska team.

Leksand fixade avancemang till SHL efter att ha besegrat värsta rivalen Mora i direktkvalet. Nykomlingar i SHL brukar oftast ha det tufft att undvika kvalspel och får kämpa för att hålla sig uppe.

”FÅR RÄKNA MED 4-6 MÅNADERS FRÅNVARO”

Leksands kamp för att undvika de två sista platserna i tabellen försvåras nu, trots att säsongen är tre månader bort. Veteranbacken och assisterande kaptenen Mattias Karlsson kommer att missa säsongsinledningen med en axelskada.

34-åringen har ådragit sig skadan under försäsongen och tvingades till operation.
– Mattias operation har gått bra, och helt enligt plan. Nu måste det få ta sin tid med försiktig rehab för att stärka upp efter operationen. Skadan ska vara 100 % återställd innan Mattias släpps på med full träning igen. Vi kommer att göra uppföljande bedömningar för att ha kontroll så att rehabprogrammet ligger rätt i fas under processens gång. Läkningstiden kan variera, men vi får räkna med 4-6 månaders frånvaro för Mattias, säger Enrico Mansfeld till klubbens hemsida.

KAN STÄRKA UPP BACKSIDAN – KÄNNER INGEN BRÅDSKA

Karlsson har en stor erfarenhet från SHL-spel som många andra i Leksand saknar. Han har gjort elva säsonger i SHL i fem olika klubbar och är en viktig del av lagbygget. Nu när det står klart att han riskerar att missa ett halvårs spel så kan det innebära att Leksand behöver värva en ny back för att täcka luckan. Det är dock inget som man har bråttom med.
– Det är så klart väldigt tråkigt för oss att Mattias är borta så lång tid. Det skapar å andra sidan en möjlighet för andra backar att ta för sig nu. Ser vi att det finns ett behov av att stärka upp backsidan innan Mattias är tillbaka så kommer vi att göra det, men just för stunden kommer vi inte att göra några justeringar på backsidan, säger Leksands general manager Thomas Johansson i ett uttalande.

Mattias Karlsson själv tycker naturligtvis att det är tråkigt att missa spel men ser ändå positivt på att operationen gjordes så tidigt.
– Det behövde åtgärdas, och det var bättre att göra det nu istället för senare närmare säsongen. Det är bättre att missa en del i början istället för att ta det vid ett senare tillfälle och missa betydligt mer. Det är en lång säsong, och den ser jag fram emot, säger han till Leksands hemsida.

Den här artikeln handlar om: