Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Trotjänare – Kaptener – Spetsar – Förlängningar

Det har varit ett dygn av väldigt tunga kontraktsförlängningar när kaptener, trotjänare och sylvassa spetsspelare valt att stanna där de är.

Så kom den då tillslut, den där påskriften som många bara gått och väntat på.

Trotjänaren och den evige kaptenen Mikael Adamsson är klar för sin tolfte raka säsong i Visby/Roma.

Likt ett fint vin tycks han dessutom bara bli bättre med åren och har sprutat in mäktiga 57 mål över de två senaste säsongerna. Bitvis var det han som i stort sett bar målskyttet ensam för ögänget säsongen som gick.

Att en så spetsig trotjänare väljer att stanna är så klart oerhört delikata nyheter för alla som har minsta lilla sympati för Visby. Visst har det låtit mellan raderna både från honom själv och sportchefen André Lundholm som att han hela tiden varit på väg att signa. Men nu kan alla fans andas ut.

Nu väntar vi bara på att ungefär lika viktige Oskar Lundberg ska komma fram till ett liknande beslut om en fortsättning.

* * *

När det gäller viktiga förlängningar kunde även Gripen (som snart förmodligen kommer heta Nyköpings Sportklubb) presentera en sådan under dagen.

Talangen Albin Ivarsson Hamberg som fick i stort sett hela förra säsongen förstörd av en skada har bestämt sig för att stanna i Nyköping. 25-åringen som varit med på Gripens resa genom seriesystemet har ju fått smaka på Hockeyallsvenskan med både AIK och Vita Hästen och det är förmodligen också där han kommer hamna efter en riktigt stark säsong i Hockeyettan om han får vara kurant.

Här har Gripen ett stort offensivt register att begagna sig av.

Och rent krasst får man väl med tanke på att skador förpestade tillvaron för både honom och Adam Thim förra säsongen nästan betrakta de två kulturbärarna som rena nyförvärv till kommande vinter.

* * *

På ämnet viktiga förlängningar måste Jonas Lindström i Hudiksvall naturligtvis också lyftas fram. Även han presenterades idag.

32-åringen (fyller 33 i sommar) har precis som Mikael Adamsson i Visby varit i sin klubb i en smärre evighet och burit C på bröstet ett flertal säsonger.

Kommande säsong blir hans tionde i följd och sammanlagt tolfte i Hudiksvall. Det är bara en kort säsongsutflykt till Kristianstad 09/10 som förstör den sviten.

Nu har Lindströms poängproduktion förvisso dippat lite på senare år, men det är förmodligen mer ett resultat av att det kommit in fler spetsspelare som konkurrerat om speltiden och en hockey som varit lite mer återhållsam än något annat.

Det är en spelare som utgör ryggraden i Hudik och som det naturligtvis är oerhört viktigt att få behålla ytterligare en säsong.

* * *

Forshaga ville inte vara sämre än att även de presentera en kråka från en riktig trotjänare under dagen.

Värmlandsklubben har lyckats förmå Kimmy Skogland att rita på för ytterligare en säsong i Forshaga, vilket kommer bli hans sjunde raka.

27-åringen spåddes vara en man på väg mot betydligt större uppgifter än spel i Hockeyettan när han slog sig in i ligan, men har blivit kvar och är vid det här laget att betrakta som en riktig veteran.

Som med många mognande spelare har bländande offensiva skills dessutom längs vägen kompletterats med mer av ett nyttigt allround-spel. Värmlänningarna kan använda Kimmy Skogland i de flesta spelformerna och han bär ett stort ansvar i laget även om man faktiskt kan förvänta sig mer i poängkolumnen än vad han åstadkom säsongen som gick (20 poäng varav ett mål på 37 matcher).

Även detta är en mycket bra förlängning.

* * *

Sent igår presenterade ju dessutom Hanhals att backen Johan Holmberg är klar för en fortsättning i klubben även kommande säsong.

De två senaste årens kapten är därmed klar för sin fjärde raka hela säsong i klubben (han hoppade ju in i ett kval också) och ska försöka ta sig tillbaka efter vinterns jobbiga handskada.

Bra med konstanta rutinerade pjäser i Hanhals ryggrad nu när så många spetsar valt att lämna för Hockeyallsvenskan.

Den här artikeln handlar om: