Sök
Olle Alsing skrev NHL-kontrakt men kan komma att stanna i Djurgården.
SHL

Stjärnbacken skrev NHL-kontrakt – kan stanna i SHL: ”Har en god dialog”

Djurgårdens Olle Alsing var en av SHL:s största positiva överraskningar under årets säsong. Han belönades efter säsongen med att skriva ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators. Nu sägs han dock kunna stanna i Djurgården. 
– Det näst intill räknar jag med, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Olle Alsing överraskade många med sitt intåg i SHL med Djurgården. Han hade bitvis svårt att platsa i Leksand i HockeyAllsvenskan under fjolårssäsongen men växte ut till en av Djurgårdens bästa backar, om inte den bästa, under årets säsong. Alsing var till exempel den spelare hela SHL som hade bäst plusminus på +26.

Efter Djurgårdens finalförlust mot Frölunda så stod det dock klart att den nyblivne 23-åringen skriver på ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators.

”RÄKNAR MED ATT FÅ LÅNA HONOM”

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson går dock nu ut och säger att han är säker på att Olle Alsing kommer att spela i klubben även nästkommande säsong.
– Vi har en väldigt god dialog med Ottawa om att få låna honom hela nästa säsong från start till mål. Det näst intill räknar jag med, säger han i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Om Djurgården skulle få 23-årige Alsing att stanna i klubben så är det en stor boost till deras backbesättning som just nu ser ut till att bli väldigt stark. Marcus Högström, Jason Garrison, Tom Nilsson, Linus Hultström, Jesper Pettersson och Robin Norell är klara för spel i Djurgården och talangen Tobias Björnfot förväntas också kunna vara med och slåss om en plats.

Den här artikeln handlar om: