Sök
190403 Ishockey, NHL Apr 2, 2019; Detroit, MI, USA; Pittsburgh Penguins right wing Phil Kessel (81) smiles after scoring a goal during the first period against the Detroit Red Wings at Little Caesars Arena. Mandatory Credit: Raj Mehta-USA TODAY Sports …
Pittsburgh

Efter trejdryktena – stjärnan ser ut att stanna i Pittsburgh

Phil Kessel har omgärdats av trejdrykten de senaste veckorna. Nu säger Pittsburghs general manager Jim Rutherford till The Athletic att den amerikanske stjärnan mest troligt blir kvar i klubben nästa säsong.

LÄS MER: Uppgifter: Stjärnan kan lämna Pittsburgh – i utbyte mot svensken

För drygt tre veckor sedan kom uppgifterna om att Phil Kessel kunde trejdas bort till Minnesota i utbyte mot bland annat svenske Victor Rask. Amerikanen, som har en no trade-klausul i sitt kontrakt, sade dock nej till en trejd till Wild.

Nu ser stjärnan istället ut att bli kvar i Pittsburgh.

I en intervju med The Ahtletic berättar Penguins general manager Jim Rutherford att han ser Kessels framtid i stålstaden.
– Det är dit saker och ting är på väg just nu. Jag förväntar mig att Kessel spelar i Pittsburgh nästa säsong, säger han till sajten.

31-åringen stod för 82 poäng (27+55) på 82 matcher den gångna säsongen.
– Han har varit en bra spelare för oss. Det är inte så att vi måste trejda honom, säger Rutherford.

MALKIN BLIR KVAR?

Rutherford berättar också att lagets ryske superstjärna Jevgenij Malkin, som tidigare ryktats bort från klubben, ser ut att stanna.
– Jag tror på ”Geno” Malkin. Han hade en säsong där han inte riktigt kom upp i nivå. Det vet alla. Men han är en riktigt bra spelare. Jag vet hur bra han är och vad han kan bidra med till det här laget, säger Rutherford.

Rutherford gör dock ingen hemlighet av att klubben kommer att tvingas till åtgärder i sommar för att få loss lite lönetaksutrymme.
– Förändringar är på gång. Just nu vet jag inte riktigt exakt vad det innebär, men saker och ting kommer att förändras. Men jag tror inte att vi kommer att göra några massiva förändringar.

Den här artikeln handlar om: