Sök
190125 AIK:s Alexander Deilert under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Oskarshamn den 25 januari 2019 i Stockholm. …
Nyheter

Uppgifter: Poängstarke backen på väg till seriekonkurrenten

Efter säsongen tog slut stod det klart att Alexander Deilert skulle lämna AIK. Nu är han, enligt Västerbottens-Kuriren, nära att skriva på för seriekonkurrenten Björklöven.

Alexander Deilert hade sin poängmässigt bästa säsong i karriären den gångna säsongen. 30-åringen från Stockholm stod för 31 poäng (7+24) på 36 matcher från AIK:s blålinje.

Efter att säsongen var över stod det klart att Deilert inte skulle bli kvar i AIK. Nu kan den SHL-meriterade backen ha hittat sin nya klubbadress. Enligt Västerbottens-Kuriren ska Deilert vara nära en överenskommelse med Björklöven.

”BARA GOTT ATT SÄGA OM LÖVEN”

Backen bekräftar för tidningen att han haft kontakt med klubben.
– Ja, kontakt har vi absolut haft, men det är inget som är klart, säger Deilert till VK och passar samtidigt på att lovorda Umeåklubben.
– Jag har bara gott att säga om Löven, jag har mött dem många gånger. Det är alltid tufft att komma upp och spela mot Löven och det verkar vara en bra föreningen.

30-åringen har tidigare spelat under Björklövens nye sportchef Per Kenttä. Den gången var det i Asplöven säsongen 2012/13.

Den här artikeln handlar om: