Sök
181103 Ishockey, NHL Nov 3, 2018; Washington, DC, USA; Dallas Stars center Jason Spezza (90) celebrates with teammates after scoring a goal against the Washington Capitals in the first period at Capital One Arena. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports …
Nyheter

Uppgifter: NHL-veteranen aktuell för KHL-flytt

Han har gjort över 1 000 NHL-matcher. Nu kan Jason Spezza vara på väg bort från ligan. Enligt ryska Sport-Express är veterancentern aktuell för KHL-klubben Avangard Omsk.

De senaste två säsongerna har den tidigare så stabile poängplockaren Jason Spezza varit svår att känna igen. Den 35-årige kanadensaren stod för 27 poäng (8+19) på 76 matcher den gångna säsongen. Säsongen innan det producerade den högavlönade centern bara 26 poäng (8+18).

Till sommaren går Spezzas kontrakt med Dallas, ett fyraårskontrakt värt 283 miljoner kronor och med en lönetaksträff på sju miljoner dollar per säsong, ut.

Veteranen, som spelat över 1 000 matcher i NHL, får då möjlighet att testa på den fria marknaden.

FLER NHL-SPELARE AKTUELLA

Nu kommer uppgifter om att Spezzas hockeyframtid inte nödvändigtvis behöver ligga i Nordamerika. Enligt Sport-Express kan veterancentern vara aktuell för en flytt över Atlanten, närmare bestämt till KHL-klubben Avangard Omsk.

Tidningen skriver samtidigt att både Pittsburghforwarden Teodors Blugers och Buffalocentern Zemgus Girgensons är potentiella namn till forne Stanley Cup-mästaren Bob Hartleys lagbygge. Även Coloradoforwarden Sven Andrighetto ska vara nära en övergång till Omsk, enligt tidningen.

Under sina 1 065 matcher i NHL har Jason Spezza noterats för 915 poäng (332+583).

Den här artikeln handlar om: