Sök
Spencer Abbott uppges gå från Mora till Leksand.
SHL

Uppgifter: Leksand värvar stjärnforward – från värsta rivalen

Han värvades till Mora under inledningen av årets säsong och gjorde succé. Nu uppges dock Spencer Abbott vara klar för Moras värsta rival, Leksand. Detta enligt Mr. Madhawk
– Vi har fört en dialog med agenten, säger Leksands general manager Thomas Johansson om uppgifterna till Dalarnas Tidningar.

Spencer Abbott har varit en av SHL:s bästa nordamerikaner när han har spelat i Sverige. 2015 kom han till Frölunda och var en av deras bästa spelare under en säsong som slutade i SM-guld.

Under årets säsong kom han till Mora och blev direkt lagets klart största stjärna. Hans 36 poäng gjorde att han vann den interna poängligan och var 13:e bäst i SHL. Hans 29 assist var också femte bäst i hela ligan.

”ABSOLUT EN SPELARE VI HAR KOLLAT PÅ”

Han kunde dock inte rädda Mora från degradering från SHL och står nu klubblös då hans kontrakt revs. Enligt uppgifter till Mr. Madhawk ska kanadensaren nu vara klar för rivalen Leksand som gick till SHL på Moras bekostnad. Sportchefen Thomas Johansson svarar på uppgifterna till Dalarnas Tidningar.
– Just nu har jag ingen kommentar. Han är intressant, men jag kan varken bekräfta eller dementera det. Det är absolut en spelare vi kollat på, absolut, säger han till tidningen och fortsätter:
– Vi har fört en dialog med agenten, men vi pratar med många.

Abbott förväntas bli SHL-nykomlingens första riktiga offensiva spetsvärvning och är tänkt att ingå i lagets förstakedja.
– Spencer är en otroligt skicklig hockeyspelare. Han besitter förmågan att sätta upp spel och vara drivande i spelet med puck. En spelare som sticker ut i mängden rent generellt. Sedan vet man att det funkar för honom att spela i Europa och det är ett plus. Han vet vad det innebär att bo i Sverige också, så det finns många bra saker med Spencer både på och utanför isen, säger Johansson.

Den här artikeln handlar om: