Sök
Emil Pettersson.
Växjö Lakers HC

KLART: De värvar tillbaka centerstjärnan

Emil Pettersson är tillbaka i svensk hockey. Han skriver på för två år med Växjö.
– Vi är inte ett dugg ledsna för det, säger sportchef Henrik Evertsson.

Han gjorde 26 poäng på 27 SHL-matcher och sju poäng på sex slutspelsmatcher i Växjö senast det begav sig. Nu är Emil Pettersson tillbaka i Lakers. Det bekräftade sportchefen Henrik Evertsson i en livesändnig på Instagram.

Pettersson återvänder efter två år i AHL där han gjort 84 poäng på 133 matcher.
– Vi är inte ett dugg ledsna för det, säger sportchefen Henrik Evertsson och fortsätter:
– Senast han kom in blev han den behövda pusselbiten. Han bildade en bra lina med Everberg och Brodecki och helt plötsligt började vi gå på alla cylindrar i laget. Det året slutade med att vi vann vår första grundserie innan vi nesligt åkte ut i kvartsfinalen.

SKARP CENTERSIDA

Emil Pettersson har också spelat SHL-hockey för Timrå, Modo och Skellefteå och har 65 poäng på 107 matcher i ligan. Kontraktet med Växjö Lakers är skrivet över de kommande två säsongerna, bekräftar Evertsson.

Växjö har gjort ett par tunga centervärvningar tidigare också, som Jakob Forsbacka Karlsson och Marcus Davidsson. Dessutom har de förlängt med den tjeckiske toppcentern Roman Horák.

Den här artikeln handlar om: