Sök
181101 FŠrjestads Mikael Wikstrand jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och SkellefteŒ den 1 november 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185 …
SHL

Klubben bekräftar: Wikstrand lämnar – ”En dröm”

Mikael Wikstrand lämnar Färjestad. Precis som väntat är han klar för Ak Bars Kazan.
– Micke har själv velat göra den här flytten och det har tidigare varit en del rykten om detta. Under helgen och dagarna efter har allt tagit fart och vi har fått ett bud som vi har accepterat, säger GM Peter Jakobsson.

Nyligen trejdades Mikael Wikstrands KHL-rättigheter från Lokomotiv Jaroslavl till Ak Bars Kazan. Kort därefter kom uppgifter som sade att spelaren själv ville lämna för KHL-spel. Och nu är det alltså klart.

Färjestads lagkapten köps loss.
– Såklart inte optimalt att tappa en spelare av Mickes kaliber, men vi som förening har valt att inte stå i vägen för Mickes önskan. Hur affären sen ser ut och vilka belopp det rör sig om är inget jag vill kommentera. Det är en affärsuppgörelse och de siffrorna behåller vi för oss själva. Men vi är nöjda med affären, säger GM Peter Jakobsson.

TVÅÅRSKONTRAKT

Wikstrand, som vann VM-guld 2018 och då också spelade OS i Sydkorea, är nöjd med att övergången är klar.
– Det är en liten dröm som går i uppfyllelse. Att få möjligheten att spela för någon av de riktigt stora klubbarna i KHL är ju få förunnat och jag ser fram emot äventyret.

Kontraktet med 2018 års Gagarin Cup-mästare är skrivet över de två kommande säsongerna.

Den här artikeln handlar om: