Sök
180220 Henrik Ødegaard of Norway in the Men’s Ice Hockey Playoff match between Norway and Slovenia during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160186 …
utland

Skandalvideo skakar norsk hockey: ”Tar det starkaste avstånd”

För en tid sedan kom det ut en video på sociala medier som föreställer en ishockeyspelare från norska GET-ligan som sniffar något från nakna kvinnokroppar. Nu har idrotts-Norge reagerat starkt.
— Om detta stämmer, är det något vi tar det starkaste avstånd ifrån, säger Tage Pettersen som är ordförande i det norska ishockeyförbundet till norska TV2.

Videon, som ni kan se genom att klicka på denna länk, filmades i samband med en lagresa för ett icke namngivet GET-liga-lag efter att säsongen tagit slut. Där syns en spelare som sniffar något från nakna kvinnokroppar.
— Vi känner till ryktet och vi antar att klubben som arbetsgivaren följer upp och hanterar detta. Om detta stämmer, är det något vi tar det starkaste avstånd ifrån, säger Tage Pettersen som är ordförande i det norska ishockeyförbundet till norska TV2.

SKA HA SPELAT I LANDSLAGET

Spelaren, som också ska ha gjort landskamper för Norge, vill inte uttala sig för TV-kanalen. Det vill inte heller hans nuvarande eller förra klubb göra. Enligt TV-kanalen ska hårprover ha tagits av ishockeyspelaren, men dessa ska inte vara färdiganalyserade.

Videon gar väckt reaktioner i idrotts-Norge. Britha Røkenes som är ledare för Antidoping Norges avdelning för tester berättar att man håller på att följa upp informationen.

En som också uttalar sig är dock landets största hockeystjäna, Dallas Mats Zuccarelo, som ombes kommentera saken.
— Jag vet ingenting om saken utom vad jag läste. Så det är svårt att kommentera. Men jag förväntar mig att klubbarna och de som är involverade har kontroll och hanterar det på bästa möjliga sätt säger han till TV2.

Han får också frågan om han känner om det förekommer en osund inom norsk ishockey.
— Nej. Nu är jag inte hemma mycket och har inte varit på landslaget på ett tag. Men jag har många goda vänner som spelar hockey i Norge. Jag har aldrig hört talas om en osund festkultur i norsk hockey. Men du måste fråga någon annan om det.

Den här artikeln handlar om: