Sök
Alexander Steen
St. Louis

Steen mästare – efter nästan 1000 NHL-matcher

Han debuterade 2005. 963 NHL-matcher, och 86 slutspelsmatcher senare är Alexander Steen Stanley Cup-mästare.

Ingen av dagens NHL-svenskar hade gjort lika många matcher utan att vinna Stanley Cup. Men nu är Alexander Steen äntligen mästare, 14 år efter debuten som skedde i Toronto Maple Leafs.

2008 kom han till St. Louis och ett par år senare blev han en av lagets absoluta storstjärnor. Han blev dock stjärna i ett lag som ofta sågs som ett av NHL:s bästa men som aldrig lyckades i slutspelet. De senaste åren har Steen fått en allt mer tillbakadragen roll i Blues och i år blev det bara 27 poäng på 65 matcher.

Men det var i år Alexander Steen vann Stanley Cup efter så många års slit. Lagkaptenen Alex Pietrangelo fick pokalen först av alla och gav den till Jay Bouwmeester som gjort en bra bit över 1000 matcher i NHL. Han lämnade i sin tur över den till Alexander Steen – vilket bevisar vilket intryck svensken gjort i organisationen.

Den här artikeln handlar om: