Sök
Låg Troy Brouwer bakom St.Louis Stanley Cup-seger?
Nyheter

Låg Florida-forwarden bakom St.Louis Stanley Cup-triumf?

Den förre St.Louis spelaren Troy Brouwer var en av de första att gratulera sin gamla klubb till nattens triumf. Sedan påminde han om att han själv verkar vara en garanti för att vinna Stanley Cup – utan att tillhöra klubben.

Det tog 52 år, men inatt stod äntligen St.Louis Blues där som Stanley Cup-segrare. Säsongen 15/16 spelade Troy Brouwer i laget och han var en av de första att gratulera sin forna klubb via Twitter.

Innan han påminde om en udda sak.

Brouwer draftades av Chicago 2004 och mellan 2006 och 2011 tillhörde han organisationen. Vid Stanley Cup-segern 2010 var han högst delaktig då han spelade 19 matcher och gjorde åtta poäng.

Han lämnade för Washington 2011 och två år senare vann Blackhawks återigen Stanley Cup. 2015 trejdades han ifrån Capitals till Blues och tre år senare kunde Washington jubla åt en Stanley Cup-seger.

Han lämnade Blues för Calgary 2016 och vi vet ju alla vad som hände inatt. 2018 lämnade han Calgary för Florida och det faktumet kanske är en garanti för att det är Flames som kommer stå som segrare 2020 eller 2021?

Brouwer, som gjorde 21 poäng säsongen som var, blir förövrigt free agent i sommar och NHL-klubbarna borde stå i kö för hans signatur.

Den här artikeln handlar om: