Sök
Västervik
Västerviks IK

Allsvenska klubben grejar inte elitlicensen: ”Vi måste öka våra intäkter”

IK Pantern har redan skickats ned och ansökt om konkurs. Men det finns fler allsvenska klubbar med ekonomiska bekymmer. Inte minst Västervik som inte uppfyller licenskraven.
– Vi kommer att skicka in alla papper i veckan där vi även ansöker om dispens kommande säsong för att få chansen att fixa till det, säger VIK:s föreningsutvecklare Magnus Nilsson till VT.

För att spela i Hockeyallsvenskan krävs det ett eget kapital på två miljoner kronor och nästa år höjs det med ytterligare en halv miljon. Västervik gör dock ett underskott på mellan 700 000 och 800 000 och kommer inte klara licenskraven, rapporterar VT.se.

Klubben kommer nu vidta flera åtgärder för att försöka få ordning på ekonomin.
– Vi kommer bland annat att höja biljettpriserna. Säsongskorten höjs med 500 kronor (från 3 900 till 4 400), sittplatsbiljetter höjs med 20 kronor (180–200 på webben och 200–220 vid entrén) och ståplatsbiljetter med tio kronor (120–130 på webben och 140–150 vid entrén). Vi kalkylerar nämligen med färre antal åskådare eftersom både Leksand och Oskarshamn gått upp i SHL. Det här är nödvändigt, säger föreningsutvecklaren Magnus Nilsson till tidningen.

För Västervik ger inte upp. De kommer ansöka om att få spela i HockeyAllsvenskan ändå, trots att de inte når upp till kraven.
– Vi måste öka våra intäkter för att klara den och vi har en åtgärdsplan för det. Vi kommer att skicka in alla papper i veckan där vi även ansöker om dispens kommande säsong för att få chansen att fixa till det.

Den här artikeln handlar om: