Sök
190303 Luleås tränare Fredrik Glader under ishockeymatchen i SDHL mellan HV71 och Luleå den 3 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258 …
SDHL

Efter VM-avancemanget – Luleåtränaren förlänger med Danmark

Han var med och tog upp Danmark till A-VM den gångna säsongen. Nu förlänger Luleåtränaren Fredrik Glader sitt kontrakt med det danska förbundet.

Fredrik Glader hoppade på jobbet som dansk förbundskapten inför den gångna säsongen vid sidan av sitt ordinarie jobb som huvudtränare.

Det blev succé direkt för 41-åringen, som var med och lyckades leda Danmark till en plats i A-VM.

Nu får Glader förnyat förtroende av det danska ishockeyförbundet. Under gårdagen meddelade man att 41-åringen skrivit ett nytt kontrakt med förbundet.
– Vi är mycket nöjda med att han har skrivit på för säsongen 2019/2020. Han är rätt man för det stora jobb som väntar vårt landslag, säger förbundets chef Ulrik Larsen.

FÖRSTA A-VM:ET SEDAN 1992

Nu väntar en stor utmaning för Glader och danskorna. För första gången sedan 1992 deltar man i A-VM.
– Det är något stort som händer kring damhockeyn i Danmark och jag vill hjälpa till och bidra. Jag är passionerad för stora utmaningar och det blir verkligen en stor sak att spela i världens bästa division. Det finns stor potential och vi får bättre förutsättningar under den här säsongen. Jag är säker på att många av våra spelare kommer att lyfta sig.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: