Sök
170311 Linköpings Madelen Haug Hansen jublar efter att ha gjort 0-2 under semifinal 2 i SDHL-slutspelet mellan Djurgården och Linköping den 11 mars 2017 i Stockholm. …
SDHL

Linköpingsforwarden utsedd till årets spelare

Hon var en ledande spelare i det Linköpingslag som föll på mållinjen i SM-finalen mot Luleå. Nu prisas Madelen Haug Hansen som årets damspelare hemma i Norge.

Under sina sju säsonger i Linköping har norskan Madelen Haug Hansen vuxit ut till en nyckelspelare. Den gångna säsongen stod den 25-åriga forwarden för 29 poäng (10+19) på 36 SDHL-matcher.

I slutspelet noterades sedan Haug Hansen för ytterligare sex poäng när hennes Linköping var ett förlängningsavgörande från ett SM-guld. Nu prisas 25-åringen för sina insatser under den gångna säsongen.

VANN ÄVEN 2015

Under gårdagen prisades Haug Hansen som Norges bästa damhockeyspelare den gångna säsongen.
Madelen Haug Hansen den här säsongen har varit en av grundpelarna för sitt lag Linköping HC i den svenska toppserien. Förutom att vara en av lagets ledande och bästa spelare, höll hon också rollen som assisterande kapten, tack vare hennes ledarskapsförmåga på och av planen” löd delar av jurnys motivering.

Haug Hansen vann även priset 2015.

Svensknorsken Tobias Lindström tilldelades priset som årets manliga hockeyspelare.

Den här artikeln handlar om: