Sök
Växjö Lakers presenterar en back från KHL.
Växjö Lakers HC

Växjö värvar kanadensisk back från KHL

I går var det Emil Pettersson som värvades till Växjö Lakers. Nu presenterar klubben en ny värvning i form av Mathew Bodie som senast kommer från spel i KHL. 
– Förutom att vara en riktigt bra hockeyspelare bidrar Matt med ett högklassigt ledarskap, säger sportchef Henrik Evertsson.

Växjö Lakers fortsätter att täppa igen luckorna i truppen. I går värvades Emil Pettersson tillbaka till klubben och under fredagskvällen presenteras den kanadensiska backen Mathew Bodie.

29-åringen kommer senast från spel i KHL där han spelade i Nizhny Novgorod. Han ser fram emot att komma till Sverige för spel i Växjö.
– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Växjö Lakers. Jag känner några killar som har spelat i klubben som alla säger att Växjö är en grym plats och organisation. Största anledningen till att jag skrev på är för att jag tror laget har stor chans att gå hela vägen och vinna ännu ett guld, en resa jag vill vara med på, säger Bodie till klubbens hemsida.

VAR LAGKAPTEN I AHL

Backen har gjort 287 matcher i AHL och var lagkapten för New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack under två säsonger.

– Vi är väldigt glada att kunna lägga till Matt Bodie till vår trupp. Förutom att vara en riktigt bra hockeyspelare bidrar Matt med ett högklassigt ledarskap. Redan sin andra säsong i AHL utsågs han till kapten och sedan dess har han haft en bokstav vart han än har spelat, undantaget förra året i Ryssland, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson och fortsätter:
– Som spelare får vi en smart och skridskostark back, Matt har i sin karriär visat en väldigt jämn produktion. Strax under 40 poäng i AHL med bra plus/minus-statistik.

Den här artikeln handlar om: