Sök
Mathias Bromé.
SHL

Nyförvärvet kan lämna för NHL: ”Ett rätt stort beslut man ska ta”

Redan innan han hunnit spela en match för Örebro kan han lämna klubben. Mathias Bromé har erbjudanden från NHL – och i morgon är deadlinen för övergångar från SHL till NHL.
–Jag får tänka lite och det är ett rätt stort beslut man ska ta, säger Bromé till Nerikes Allehanda.

I morgon är deadlinen för övergångar för SHL-spelare utan NHL-rättigheter att skriva på NHL-kontrakt inför nästa säsong. En av spelarna som är aktuella för en flytt till Nordamerika är Örebros nyförvärv Mathias Bromé.

24-åringen har tidigare berättat att det funnits NHL-intresse för hans tjänster. Nu har intresset intensifierats inför det sista, avgörande dygnet.
– Det kommer nog vara ett kämpigt dygn för honom att ta ett beslut om vad som är bäst, om det är att åka till Nordamerika eller vara kvar ett år till i Örebro, säger Bromés agent Jacob Hedin till Nerikes Allehanda.

”FÅ FÖRUNNAT”

Bromé är enig om att det är ett stort beslut som ska tas inom de närmaste timmarna.
– Ja, så är det ju. Jag får tänka lite och det är ett rätt stort beslut man ska ta, liksom, säger han.

Nyförvärvet från Mora berättar för tidningen att han ännu inte har bestämt sig, men menar att det sett ur ett större perspektiv inte är något speciellt jobbigt beslut att fatta.
– Nej, jobbigt och jobbigt är det inte riktigt. Det är väl få förunnat att sitta i situationen där man kan bestämma själv hur man ska göra sitt val. Det är ju som det är. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men något beslut ska jag ta, så är det bara. Var vi landar vet vi i morgon kväll, säger Bromé.

24-åringen stod för 35 poäng (15+20) på 52 SHL-matcher för Mora den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om: