Sök
Mattias Karlsson talar ut om operationen som håller honom borta från spel i sex månader, men som kan rädda hans karriär.
SHL

”Det här är enda sättet att rädda min karriär”

Tidigare i veckan meddelade Leksand att backveteranen Mattias Karlsson tvingades till operation för en axelskada. Nu berättar han själv om skadan som kan hålla honom borta från spel till december. 
– Det här är enda sättet att rädda min karriär, säger 34-åringen till Dalarnas Tidningar.

Mattias Karlsson drabbades av en axelskada under försäsongen och opererade axeln. Ett beslut som gör att han nu missar inledningen på nästa säsong och riskerar att vara borta från spel till december.

I det långa loppet så kan det dock bli avgörande för 34-åringens fortsatta hockeykarriär.
– Det är klart att för egen del är det här olyckligt, men det här är enda sättet att rädda min karriär, säger Karlsson till DT och fortsätter:
– Jag hade kunnat chansa och rehabträna skadan, men risken är att jag inte hade kunnat spela ändå. Efter magnetröntgen valde jag att göra en operation och får en chans att fortsätta spela hockey.

”VILL SPELA FLERA SÄSONGER TILL OCH INTE LÄGGA AV NU”

Backen har tidigare haft problem med axelskador men denna gången är det den andra axeln som spökar för honom. Han beslöt sig för att göra en operation men hade kanske kunnat träna bort skadan.
– Vi hade lite olika bud om det här. Nu gjorde jag en magnetröntgen och efter att resultatet från den kom togs beslutet att jag skulle opereras. Jag vill spela ishockey i flera säsonger till och inte lägga av nu.

Att tappa Mattias Karlsson är en stor smäll för SHL-nykomlingen Leksand. Han är en av få spelare som har riklig erfarenhet från spel i högsta serien. Själv ser 34-åringen dock fortsatt positivt på läget.
– Jag är inte allt för nedstämd. Jag kan träna ben och bål och jag kommer att kunna hålla igång på ett bra sätt. Jag kommer även att kunna vara med på is och kunna hålla igång. Att jag missar lite matcher i början av serien gör inte så mycket, säger Karlsson till tidningen.

Den här artikeln handlar om: