Sök
Rikard Grönborg har valt två svenskar som sina assisterande i ZSC Lions.
Schweiziska ligan

KLART: De blir Grönborgs assisterande tränare

Nu har Rikard Grönborg valt ut vilka som blir hans assisterande tränare i schweiziska ZSC Lions och valet faller på två svenskar. Valet föll på Fredrik Stillman och Johan Andersson.

Rikard Grönborg ryktades gå till NHL men i början av maj stod det klart att han istället tar över ZSC Lions i den schweiziska ligan, NLA. Nu har han bestämt sig för vilka som ska assistera honom i uppdraget och det blir en helsvensk tränartrio.

Under fredagseftermiddagen presenterade ZSC Lions att Johan Andersson och Fredrik Stillman kommer att vara assisterande tränare bakom Rikard Grönborg.

Johan Andersson är någon som Grönborg är van vid att jobba med. 34-åringen har nämligen varit video coach åt Tre Kronor de senaste åren. Han och Grönborg har ett långt samarbete bakom sig då Andersson också var videotränare för Småkronorna och Juniorkronorna samtidigt som Grönborg ledde landslagen.

Andersson kommer att ha en liknande roll som han har haft i det svenska landslaget men ska även vara ute på is en del och hålla i egna övningar. Detta skriver klubben på sin hemsida.

BACKLEGENDAREN BYTER KHL MOT SCHWEIZ

Fredrik Stillman är ett mer känt namn för den breda massan. Han är en HV-legendar som spelade nästan hela sin karriär i Jönköping. Han var med när klubben vann sitt första SM-guld 1995 och har även sin tröja upphissad i taket i Kinnarps Arena.

Efter spelarkarriären blev Stillman sportchef för HV71 och hade den rollen i nästan tio år. Därefter har han varit assisterande tränare för SHL-klubben innan han flyttade till KHL. I Ryssland har han coachat tre olika klubbar och kommer senast från Nizhny Novgorod där han också var assisterande tränare.
– Fredrik har god erfarenhet av att vinna vilket var viktigt för oss. Han har även god internationell erfarenhet och en annan uppsida är att han pratar bra tyska tack vare sin tid som spelare i Berlin. Han kommer främst fokusera på att stabilisera vårt försvarsspel, säger Lions sportchef Sven Leuenberger om den gamle backlegendaren.

De tre svenskarna kommer att ansluta till klubben i slutet av juli för att inleda säsongen.

Den här artikeln handlar om: