Sök
Tim Erixon uppges återvända till SHL.
Växjö Lakers HC

UPPGIFTER: Tidigare VM-backen klar för SHL-återkomst

Efter åtta säsonger i Nordamerika ser nu Tim Erixon ut att vända hem. Men det blir inte till Västerbotten och Skellefteå. Enligt Mr. Madhawk ska den tidigare VM-backen vara överens med Växjö.

När Tim Erixon lämnade Skellefteå AIK för spel i Nordamerika inför säsongen 2011/12 var han en av landets mest lovande backar. Efter att ha spelat VM som junior var förväntningarna stora på den tidigare Skellefteåbacken när steget till den nordamerikanska proffshockeyn skulle tas, men Erixon fick aldrig riktigt sitt stora genombrott i NHL.

De senaste fyra säsongerna har Erixon uteslutande spelat i AHL, där han den senaste säsongen representerade Pittsburghs farmarklubb Wilkes/Barre-Scranton Penguins. Nu pekar det mesta på att Erixon återvänder till Sverige igen.

MUNTLIGT ÖVERENS

Men det blir inte en återkomst till Skellefteå AIK. Enligt Mr. Madhawk ska Erixon vara muntligt överens med Växjö om ett kontrakt inför den kommande säsongen. Erixon har tidigare säsonger ryktats tillbaka till Sverige, men de tidigare gångerna har 28-åringen valt att fortsätta att jaga NHL-drömmen.

Under sina åtta år i Nordamerika har Erixon spelat 93 matcher i NHL, med två mål och tolv assist som facit. I AHL har backen noterats för 165 poäng (22+143) på 331 matcher.

Erixon draftades i förstarundan, som 23:e spelare totalt, 2009 av Calgary Flames och har hunnit representera New York Rangers, Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks och Toronto i NHL.

Den här artikeln handlar om: