Sök
190430 Djurgårdens Jakob Lilja jublar efter reduceringen 4-1 under final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården 30 april 2019 i Göteborg. …
SHL

Smällen: Poängkungen lämnar Djurgården för NHL-spel

Djurgårdens poängkung Jakob Lilja är förlorad för klubben. Enligt Djurgårdens Twitterkonto har forwarden skrivit på ett NHL-kontrakt.

Jakob Lilja fick sitt stora genombrott på SHL-nivå den gångna säsongen och noterades för 37 poäng (12+25) på 52 SHL-matcher för Djurgården, en notering som räckte till seger i den interna poängligan.

Nu kan Lilja vara förlorad för klubben. Under lördagseftermiddagen meddelade Djurgården via sitt Twitterkonto att 25-åringen skrivit på ett NHL-kontrakt med Columbus Blue Jackets. Senare tog klubben bort tweeten och i den nya tweeten framgår det inte vilken klubb det handlar om: ”Jakob Lilja har skrivit ett NHL-kontrakt och lämnar därmed oss. Vi önskar honom lycka till.”

Columbus gick sedan ut och offentliggjorde kontrakteringen.

Förutom Lilja och Emil Bemström, också sajnad av Columbus, har även backen Olle Alsing skrivit på ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators inför den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: