Sök
Ola Lundbergs serieförslag röstades igenom under förbundets årsmöte.
SHL

KLART: Förbundets förslag går igenom – direkt upp- och nedflyttning införs

Under lördagen höll Svenska Ishockeyförbundet årsmöte i Stockholm. Där togs beslutet att man från och med säsongen 2020/21 inför direkt upp- och nedflyttning.

Den allra största frågan under lördagens årsmöte i Stockholm behandlade ämnet upp- och nedflyttning i seriesystemet. Förbundstyrelsens förslag, där ett lag garanterat går upp från Hockeyallsvenskan till SHL samt från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan, ställdes mot det nuvarande seriesystemet.

UPPMUNTRADES ATT RÖSTA NEJ

Förbundstyrelsens förslag röstades igenom vilket innebär att det nya seriesystemet kommer att implementeras till säsongen 2020/2021 och sträcker sig fem säsonger framåt. Det innebär att det kvalsystem som finns på plats i dag bara kommer att gälla under den kommande säsongen, sedan tar det nya systemet över.

LÄS MER: Här är förslaget som ska lyfta svensk hockey

I stället för att två lag har chansen att ta klivet upp till respektive serie har nu Hockeyallsvenskan och Hockeyettan en garanterad uppflyttningsplats till säsongen 2020/2021.

SHL-klubbarna sade i februari ja till förslaget, medan klubbarna i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan uppmuntrades till att säga nej till förbundstyrelsens förslag. Så blir nu alltså inte fallet.

Hur de nya kval- och slutspelsuppläggen kommer att se ut i framtiden är ännu inte klart, då det inte ingår i dagens igenomröstade förslag. Detta kommer att fastställas vid senare tillfälle mellan ligorna och Svenska ishockeyförbundet.

LÄS MER: ”Rösta nej till serie- och kvalförändringarna”

Den här artikeln handlar om: