Sök
Stephan Guiance.
SHL

Trots uppflyttningsgaranti – HA-bossen inte nöjd: ”Blivit besvikna på den delen…”

Under lördagsförmiddagen klubbades beslutet att det införs direkt upp- och nedflyttning för ett lag mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Trots en garanti om uppflyttning för en Hockeyallvensk klubb varje säsong så fanns mer att önska, enligt Hockeyallsvenskans VD Stephan Guiance.

Vid 10-tiden på lördagsförmiddagen klubbade Svenska Ishockeyförbundet igenom förbundsstyrelsens förslag till direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och Hockeyallsvenskan samt mellan Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

Nu kommer ett lag garanterat gå upp en division varje säsong, till skillnad från tidigare då två klubbar hade möjlighten att avancera i seriesystemet.

STÖRRE MED SHL-PLATS ÄN SM-GULD

Hockeyallvsvenskans VD Stephan Guiance hade hoppats på ytterligare en SHL-plats att spela om.
– Vi är positiva till att det nu sker en direktuppflyttning, att det är direktrörelse mellan ligorna. Däremot har vi önskat en ytterligare kvalplats. Och bakgrunden till det är att vi av egen kraft de senaste tio åren har förmått att leverera ett lag per säsong till SHL, säger Stephan Guiance till SVT sport.
– Vi har blivit besvikna på den delen att vi inte fick möjlighet till ytterligare ett lag.

Det nya seriesystemet kommer att tas i bruk inför säsongen 2020/21. Det innebär att de spännande play off-serierna mellan SHL- och HA-lagen försvinner.
– Det är klart att det är bekymmersamt för oss, det är det vi ska titta på. Dels med seriestruktur med relevanta streck men också en slutspelsmodell så att vi kan behålla något av det. Vi vet att de här matcherna ha betytt så mycket för våra lag. Jag skulle vilja säga att det är en större vinst att gå från hockeyallsvenskan till SHL än att vinna SM-guld, premien blir så mycket större, säger Guiance.

Den här artikeln handlar om: