Sök
SHL

NHL-nobben – stjärnorna blev kvar i SHL

De senaste dagarna har ett helt gäng SHL-spelare skrivit NHL-kontrakt. Men igår kunde några SHL-klubbar pusta ut…

Igår var det deadline för NHL-klubbarna att värva osajnade free agents från Europa. Tidigare under våren har tunga SHL-namn som Joel Kellman och Anton Wedin skrivit NHL-kontrakt. De senaste veckorna har Nick Ebert, Rodrigo Abols och Joakim Nygård gjort samma sak. Igår blev det klart att Djurgårdens poängkung Jakob Lilja lämnar och drar till Columbus.

Men ett helt gäng NHL-ryktande spelare blev också kvar. Färjestad och Örebro, som redan tappat tunga namn till Nordamerika, kunde pusta ut. Färjestad får nämligen behålla den tunga forwardstrion Linus Johansson, Michael Lindqvist och Jesper Olofsson som alla hade NHL-bud att ta ställning till. Även Theodor Lennström, som det NHL-ryktades kring tidigare under våren, valde att stanna i SHL. Han har ju dock redan lämnat Färjestad för Frölunda.

En lätt stressad Peter Jakobsson kunde andas ut efter flera positiva besked igår.
– Det har gjort ont i dag. Varit riktigt jobbigt, sade general managern till Värmlands Folkblad under kvällen.

FÅR BEHÅLLA LANDSLAGSSPELAREN

Örebro kan å sin sida räkna in Kristian Näkyvä i laget nästa säsong, precis som nyförvärvet Mathias Bromé som ju anslöt till Örebro efter att Mora ramlat ur SHL.
–  Vi har bollat fram och tillbaka jag och min agent och familjen. Vi har kommit fram till att det som var bäst för min utveckling och det är att spela i Örebro, säger Tre Kronor-forwarden till Nerikes Allehanda.
Nu är SHL-klubbarnas hot från Nordamerika i alla fall avvärjt.
Den här artikeln handlar om: