Sök
Dominik Kahun, Olli Määtää
Pittsburgh

Trejdskrällen: OS-succén och finske backen byter klubb

Olli Määttä är bara 25 år men anses redan ha peakat i sin karriär. Kanske kan han få fart på den igen i Chicago – dit han trejdades i natt i utbyte mot Dominik Kahun.

Olli Määttää har två Stanley Cup-titlar med Pittsburgh och var för några år sedan en av hockeyvärldens mest spännande backar. Men de senaste åren har 25-åringen haft det tungt, delvis på grund av skador, och i årets slutspel var han till och med petad under några matcher.

Nu kanske han kan få ett lyft i karriären igen. I natt byttes han nämligen bort till Chicago i utbyte mot tysken Dominik Kahun och ett femterundeval i kommande veckas draft, bekräftar klubbarna.

TJÄNAR FYRA MILJONER DOLLAR PER ÅR

Määttää valdes av Pittsburgh som spelare 22 i draften 2012 och har sedan dess gjort 107 poäng på 362 NHL-matcher för klubben. Han sitter på ett kontrakt värt strax över fyra miljoner dollar hela vägen till 2022.

Dominik Kahun, som nu hamnar i Pittsburgh, slog igenom för den breda massan vid OS 2018 då han var en av de stora spelarna i det tyska lag som sånär knep ett sensationellt guld. Han var rookie i NHL under säsongen som gick och levererade då 37 poäng. Han har ett år kvar på sitt kontrakt, värt 925 000 dollar.

 

Den här artikeln handlar om: