Sök
Carl Hagelin i kamp med Brayden Point
Washington

Anslöt under säsongen – nu skriver svensken flerårskontrakt

Carl Hagelin blir kvar i Washington. Han går ned rejält i lön och skriver ett fyraårskontrakt med en lönetaksträff på  2,75 miljoner dollar.

Det var i slutet av februari som Carl Hagelin kom till Washington från Los Angeles och blev klar för sin tredje klubb för säsongen. Svensken blev populär per omgående och gjorde elva poäng på 20 NHL-matcher med Capitals samt en poäng på sju slutspelsmatcher.

Efter att Washington häromdagen trejdat iväg backen Matt Niskanen fanns det nu plats under lönetaket för att förlänga med Hagelin. Därför kunde de under söndagskvällen meddela att svensken skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med 2018 års Stanley Cup-mästare. Speedkulan får totalt elva miljoner dollar vilket ger en lönetaksträff på 2,75 miljoner dollar.

SÄNKER LÖNEN

Med det sänker han sin lön ganska ordentligt, från de fyra miljoner dollar han hade i lönetaksträff på sitt tidigare kontrakt. Hagelin skrev på det fyraårskontraktet under sin korta tid i Anaheim.
– Vi är nöjda över att ha skrivit på för fyra nya år med Carl. Carl är en mångsidig spelare som kan spela i alla kedjor och är en utmärkt spelare i boxplay. Han är en bevisad vinnare och bidrar med bra ledarskap till vårt lag, säger GM Brian MacLellan.

Utöver de tidigare nämnda klubbarna har han också spelat för New York Rangers och Pittsburgh. I de sistnämnda vann 30-åringen, som blir 31 i augusti, Stanley Cup två gånger om. Nu får han chansen på fler titlar, men den här gången i Washington Capitals färger.

Den här artikeln handlar om: