Sök
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816 …
San José

Därför skrev Erik Karlsson på: ”Jag uppskattar det”

Tidigare idag kom uppgifter från Nordamerika som lät berätta att Erik Karlsson skrivit på för åtta år med San José. Under kvällen svensk tid bekräftade klubben och Karlsson själv att de uppgifterna stämde.

Det är på sin hemsida Sharks går ut med att Erik Karlsson skrivit på för åtta nya år med klubben. Men enligt klubbpolicyn kommer de inte avslöja några detaljer i kontraktet. Men enligt insidern Pierre LeBrun ska det handla om 11 miljoner dollar per säsong, vilket gör honom till den bäst betalde backen i ligan före Los Angeles Drew Doughty.

VILL VINNA STANLEY CUP

Klubbens GM Doug Wilson på Sharks hemsida:
— Spelare med Eriks nivå av talang är sällsynta och när de blir tillgängliga är det viktigt att vara på för att driva in dem, säger han till klubbens hemsida.

Erik Karlsson kom till San José Sharks i en trejd i slutet av förra sommaren och gjorde 45 (3+42) poäng sin första säsong i klubben.
— Sedan min första dag har jag bara bra saker att säga om folket, organisationen och fansen. Hela Bay Area har varit mycket välkomnande mot mig och min familj. Jag uppskattar det och vi ser fram mot att spendera de kommande åtta åren i San Jose, säger svensken i ett uttalande.

Karlsson har målbilden klar för sig: Stanley Cup. I år strandade de i konferensfinalen mot de blivande mästarna St.Louis.
— Vi gjorde ett bra försök förra säsongen, men uppnådde inte det vi skulle göra. Men det engagemang som jag bevittnat från mina lagkamrater, tränare, personal och organisation visade mig att vi alla har en bra framtid framför oss, och att vi kan slåss om mästerskapet år in och år ut.

Den här artikeln handlar om: