Sök
Erik Karlsson.
San José

Karlssons kontrakt ska vara klart – blir NHL:s bäst betalde back

Nu ska Erik Karlssons kontrakt med San José vara klart. Enligt uppgifter från Nordamerika har han kritat på för åtta år som ger honom mer än 11 miljoner dollar per säsong.

Det har spekulerats och åter spekulerats i Erik Karlssons framtid då hans kontrakt går ut i sommar. Klubbar som nämnts har varit New York Rangers, Tampa Bay Lightning och till och med en återkomst till Ottawa.

Men nu tyder allt på att han kommer stanna i San José, dit han kom i slutet av förra sommaren efter trejden med Ottawa. Det var TSN:s Bob McKenzie som först meddelade att allting tydde på att Karlsson skulle förlänga.

Lite senare kom insidern Pierre LeBrun med uppgifterna om att affären skulle vara klar. Åtta år och 11 miljoner dollar per säsong. Detta gör Karlsson till NHL:s bäst betalde back – och en av de allra bäst betalda spelarna i hela ligan.

Edmontons Connor McDavid är bäst betald av alla spelare med sin lönetaksträff på 12,5 miljoner dollar per säsong. Torontos Auston Matthews är tvåa med 11,634 miljoner per säsong. Erik Karlsson tros hamna alldeles efter dessa herrar.

Los Angeles Kings Drew Doughty har fram tills nu varit den bäst betalde backen i ligan med en cap hit på elva miljoner dollar per säsong.

 

Den här artikeln handlar om: