Sök
180921 Tingsryds Tränare Per Ljusteräng i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
Nyheter

Fick sparken från Tingsryd – nu tar han över ny klubb

Per Ljusteräng fick något oväntat sparken i inledningen av säsongen. Nu tar den tidigare Tingsrydscoachen över Hudiksvall i Hockeyettan.
– Per är en av de mest meriterande tränarna vi har haft i HHC, säger Pär Langer, sportchef i Hudiksvall.

Efter fem år i Kallinge/Ronneby tog Per Ljusteräng över Tingsryd inför förra säsongen. Men redan efter en månad av säsongen fick tränarprofilen sparken. Då hade TAIF en seger på tio matcher.

Nu är Ljusteräng tillbaka som huvudtränare och precis som fallet varit under nästan hela hans karriär är det på Hockeyettan-nivå. Ljusteräng tar nämligen över Hockeyettan-laget Hudiksvall.
– Per är en av de mest meriterande tränarna vi har haft i HHC och har varit verksam på flera olika nivåer. Jag är övertygad att han kan utveckla vårat spel ytterligare en nivå, säger Pär Langer, sportchef i Hudiksvall, i ett pressmeddelande.

KVALADE TILL HOCKEYALLSVENSKAN

Ljusteräng har skrivit på för två år.
– Hudik Hockey är ett lag som presterade bra förra året och jag hoppas jag kan hjälpa dem till nästa nivå, säger han.

HHC var i Kvalserien upp till HockeyAllsvenskan men trots det valde klubben att inte förlänga med tränaren Lars ”Lillis” Lövblom som var i Hudiksvall under en treårsperiod.

Den här artikeln handlar om: