Sök
Erika Grahm och Anders Larsson
SDHL

Attacken mot förbundet: ”Mot oss spelare visar de inte ett skit”

Erika Grahm går till attack mot det svenska ishockeyförbundet. I Hockeypuls podcast ifrågasätter hon vad förbundet egentligen har för avsikter med damhockeyn i landet.
– Svenska ishockeyförbundet måste kanske ta ett beslut om var de vill komma med svensk damhockey, säger hon.

Svensk landslagshockey på damsidan upplevde tidigare under året sin mörkaste stund någonsin. Då åkte Damkronorna nämligen ur VM:s A-grupp.

Storstjärnan Erika Grahm, som både är spelare och sportchef för Brynäs, menar att spelarna inte är ensamt ansvariga över att det gått som det gjort.
– Svenska ishockeyförbundet måste kanske ta ett beslut om var de vill komma med svensk damhockey. Nu ska vi spela B-VM nästa år och det tror inte jag är bara spelarnas och ledarnas i det senaste lagets fel, säger Grahm i Hockeypuls Podcast.
– Jag vill först och främst ha ett ärligt svar på var de ser Damkronorna i organisationen. Om de bara ser oss som utfyllnad och något de måste ha eller att de genuint vill satsa på flickor och damer.

”JÄTTEKUL ATT DE SKRIVER FINA KRÖNIKOR OM JÄMSTÄLLDHET”

Hon menar att det finns en fasad utåt att Damkronorna är ett viktigt landslag – men att förbundet misslyckas med att visa det också mot spelarna.
– Jag tycker att förbundet har mycket mer att göra med attityd, marknadsföring och hur man jobbar med produkten Damkronorna. Jag har sagt det hela tiden, de måste börja där, vad vill de med Damkronorna? Det är jättekul att höjdarna på förbundet skriver fina krönikor i tidningarna om jämställdhet, flickhockey och allt vad det heter, men mot oss spelare visar de inte ett skit.

Erika Grahm har spelat två OS och sex VM.

Den här artikeln handlar om: