Sök
181221 Färjestads Alexander Reichenberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Färjestad den 21 december 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200 …
SHL

Lämnar Färjestad – men blir kvar i SHL

Alexander Reichenberg anslöt till Färjestad under säsongen. Nu fortsätter norrmannen SHL-karriären i Oskarshamn.
– Det känns som en fin utmaning med ett nytt lag i SHL. Det blir spännande och riktigt kul att komma till Oskarshamn, säger han.

Alexander Reichenberg gjorde sju poäng på 27 SHL-matcher med Färjestad den gångna säsongen, efter att ha värvats från Lillehammer under säsongen. Nu blir han kvar i den svenska högstaligan.

Oskarshamn har sajnat VM-spelaren på ett år.
– En spännande spelare med bra fart. Alexander kan gå både center och ytterforward. Han har värdefulla erfarenheter med sig från både VM och OS, säger sportchef Daniel Stolt.

Utöver den korta tiden i Färjestad har Reichenberg också spelat i Sparta Prag. Annars har han varit Lillehammer trogen under karriären.
– Det känns bra att jag har spelat i SHL innan så man vet lite hur det är och lite mer om motståndarlagen. Det är en riktigt bra liga och det är tufft att spela mot de bästa lagen. Jag ser fram emot att få fortsätta i SHL och nu med Oskarshamn. Det är väl ingen som har stora förväntningar på oss utan vi blir en underdog som kan göra bra ifrån sig, säger 27-åringen.

Den här artikeln handlar om: