Sök
Ted Brithén, Dennis Everberg, Mattias Sjögren och bröderna Abbott. Viktiga delar i nästa års Rögle.
SHL

”Tänt en dröm som i alla tider känts fullkomligt orealistisk”

Solen gassar och hockeysäsongen är ännu en lång bit bort. Men redan nu nämns Rögle som ett av de intressantare lagen på det berömda papperet inför nästa säsong. Vi tog hjälp av Helsingborgs Dagblads sportchef Daniel Rooth för att dissekera lagbygget och vilka förväntningar man ska ha på klubben. Vi får också veta varför klubben numera lyckas locka hem sina egna.

För andra gången i historien tog sig Rögle till slutspel ifjol. Det blev respass direkt mot HV71, men sedan dess har skåningarna förstärkt på ett spännande vis.

Vad är dina spontana intryck av Rögle just nu inför nästa säsong?
— Ruggigt vass forwardsbesättning. Intressant i övrigt, men några frågetecken både på backsidan och målvaktssidan, säger Helsingborgs Dagblads sportchef Daniel Rooth till hockeysverige.se.

TROR PÅ RIFALK

Vi kastar oss direkt över hans tankar om målvaktssidan.
— Jag tror inte Roman Will var deras förstahandsalternativ. Jag tror att de siktade högre, svenskare och mer etablerat än så. Sen inte sagt att han är dålig, men jag tror inte det var förstaalternativet. Han har ju mest presterat hemma i Tjeckien och är ganska okänd, säger Rooth och fortsätter med att berätta att han tror väldigt mycket på den från Oskarshamn inhämtade kvalhjälten Christoffer Rifalk.
— Jag tror, snedstreck vet, att de hade en plan att han skulle få stå 25-30 procent av matcherna. Men nu tror jag att han har en god chans att få stå mycket mer. Kanske till och med han som är förstemålvakt när säsongen är slut. Jag skulle inte bli förvånad.

Även backsidan innehåller alltså frågetecken.
— Går man igenom namn för namn och frågar sig: ”Vem vet du exakt vad du ut av varje kväll?” Det är inte jättemånga som jag tycker. (Craig) Schira som kommer sent är riktigt stabil.

”OTROLIGT MYCKET TALANG”

Rooth menar att många som är kvar sedan förra säsongen hade långt mellan sina höga toppar och djupa dalar.
— Det känns inte lika säkert som forwardsuppsättningen. Men det ska också sägas att får de utveckling på backsidan så tror jag det kan bli fantastiskt. Det finns otroligt mycket talang.
— Frågetecknet på Niklas Hansson är väl mest att han han varit borta (från Sverige) i två år och man vet inte riktigt hur det är med stabiliteten. Men på papperet är det en riktigt bra back.

Men det finns mycket talang i försvarsleden och Rooth lyfter fram en sådan som Jakob Bondesson.
— Jag blev rejält förtjust i honom och tyckte han var otroligt duktig. I min värld är han given på sex backar.

När det kommer till forwardssidan så bländas man av namnen som dyker upp där. Spelare som Ted Brithén och Leon Bristedt var riktigt starka redan ifjol och till detta har Dennis Everberg adderats.
— Jag tycker den ser otroligt stark ut. Man har uppgraderat centersidan med Anton Bengtsson. Han är underskattad. De har en jäkligt spännande mix av rutin och talang.
— Nu börjar Rögle denna säsongen med en kedja som känns helt given. (Daniel) Zaar, Brithén och Bristedt som var kanske en av SHL:s bästa andra halvan. Nu börjar man med den intakt, det är ett rätt hyggligt startkapital.

Leon Bristedt (vänster) firar tillsammans med Ted Brithén (mitten) och Daniel Zaar (höger). Foto: Bildbyrån

MÅNGA MED HISTORIK

Två av de mest spännande namnen på anfallssidan är Dominik Bokk och Nils Höglander.
— Höglander växte ju ut till en jätteprofil och han har ju någon slags lyster om sig. Får de behålla honom så…Det avgörs väl efter draften om han blir kvar.
— Det är många som snackat om att de skulle vilja se Bokk och Höglander spela ihop.

En annan positiv faktor när det handlar om Rögle är att väldigt många i nästa säsongs trupp tagit sig till högsta nivå med hjälp av klubben.
— Jag tror de är uppe i nio stycken nu som har gått igenom ungdoms- eller juniorverksamheten. Det har ju Abbotts faktiskt sagt, och levt upp till, att de vill ha en större lokal prägel.
— Rögle har ju haft svårt i många år att få hem sina bästa spelare som finns i andra miljöer. De har inte bedömt att det varit tillräckligt sportsligt intressant. Den trenden har de verkligen vänt och det är i stort sett bara Eric Martinsson som har nobbat.

Daniel Rooth fortsätter:
— Det är ett kvalitetskvitto. De hade inte kommit hit om den här sportsliga uppgraderingen inte hade skett.
— Det gör det mycket mer intressant. Det är väl viktigt för alla klubbar på alla nivåer att få hem sina spelare. Men jag har en känsla, jag har följt klubben i 20 år, och det är ännu viktigare här med ursprung.

Rooth fortsätter med att utveckla det här med att visa hjärta för klubbmärket.
— Det är så otroligt hårt ingjutet i klubb-DNA:t, det här med hjärta och visa sitt hjärta. Det är absolut inte alltid som de största hockeyspelarna blir de största profilerna här. Det är nästan lika ofta de som visar mycket hjärta som står ut. Som Mikael Gath och Almen Bibic. Det är väldigt många som blivit stora profiler här. Djupt respekterade och älskade, trots att de kanske inte varit de största hockeyspelarna.
— Det bidrar ju till att intresset har eskalerat egentligen hela tiden sen Abbotts kom.

Chris och Cam Abbott. Foto: Bildbyrån

När sportchefen Chris Abbott och tränaren Cam Abbott klev in i Rögle hösten 2017 kändes det som en klubb som stått och stampat en längre tid. Lite för bra för allsvenskan, men räckte inte till i SHL.
— De har ju på något vis gjort det alla supportrar drömt om. De har höjt kravribban enormt, förtydligat vad man vill och framförallt vad man står för. Idag är det ingen som funderar på var Rögle är på väg och vad de vill.
— Allt det som sades dag ett har man levt upp till. Man vill ha unga spelare, man vill ha hem spelare med Rögle-anknytning, man vill spela en pigg, stark och modern hockey, man vill bryta barriärer.

TROR INTE PÅ SM-GULD 2020

Redan från start pratade Abbotts om att vinna SM-guld.
— I början var jag kanske inte ensam om att skratta åt det. ”SM-guld, de kan ju inte vinna SM-guld. Det är andra klubbar som gör det. Rögle är mest med”.
— Ju längre tiden har gått så har de fått med sig alla på detta. Alla ser ju hur det rör sig framåt och jag tror att om man frågar supportrarna så har de tänt en dröm som i alla tider känts fullkomligt orealistisk.

Hur går det nästa säsong?
— Det som satte prägel på hela förra säsongen var ju Rögles miserabla start. Den förföljde laget hela säsongen. Jag tycker att det finns förutsättningar för att man ska kunna börja säsongen stadigare och på alla vis bli ett lite stadigare lag. Jag kan se det här vara ett stadigt lag i mitten av tabellen.

Något SM-guld redan 2020 tror dock inte Daniel Rooth att vi ska förvänta oss.
— Jag tycker det är lite tidigt att prata i de termerna. När slutspelet började i våras så fick man ändå någon slags påminnelse att det är en bit kvar. De gör sin femte säsong i SHL på raken nu och det har aldrig hänt tidigare. Det tidigare rekordet var fyra. Det är en klubb som faktiskt aldrig, det kanske är första gången i historien som de håller på att etablera sig i högsta serien.
— Därifrån till att vara landets bästa hockeylag, jag tycker fortfarande det känns lite tidigt.
— Jag har svårt att se det hända redan. Men att de är på väg att etablera sig och jag kan se det här bli ett topplag på sikt som har chans att vinna, det tror jag absolut.

Hockeysverige gör en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de åtta tidigare delarna i serien.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Skellefteå: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Brynäs: ”Ute på någon slags valkampanj”

Färjestad: ”Många fans som i princip har panik över hur läget är”

Idag 19:00
Skellefteå AIK - Luleå HF
1 2.25
X 3.95
2 3.00
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten