Sök
Dallas Eakins.
Nyheter

BEKRÄFTAT: Han blir NHL-klubbens nya tränare

Anaheim Ducks har hittat sin permanenta ersättare till Randy Carlyle. Under måndagskvällen meddelade klubben att Dallas Eakins blir klubbens nya huvudtränare.

Han har uppgetts vara klubbens huvudspår hela tiden. Nu står det klart att det blir 52-årige Dallas Eakins som ersätter interimtränaren, tillika klubbens general manager Bob Murray, på tränarbänken.

Under måndagskvällen offentliggjorde Ducks nyheten.
– Dallas är en enastående huvudtränare som har jobbat bra med våra spelare sedan han anslöt till vår organisation för fyra år sedan. Han är en fantastisk ledare och strateg som förtjänar den här möjligheten, säger Anaheims general manager Bob Murray till klubbens hemsida.

”STOR ÄRA FÖR MIN FAMILJ”

Eakins kommer närmast från klubbens farmarlag San Diego där han varit huvudtränare sedan 2015. Innan dess coachade Eakins Edmonton Oilers i en och en halv säsong, innan han fick sparken i december 2014.
– Detta är en enormt stor ära för min familj. Det var ett privilegium att få vara huvudtränare i San Diego under klubbens första säsonger och jag ser framemot att bygga vidare på framgångarna här i Anaheim, säger Eakins till Ducks hemsida.

Klubben hoppas nu att Eakins är mannen som kan få laget på rätt köl igen. Förra säsongen blev en säsong som klubben helst vill glömma, då man slutade på en 14:e plats i den västra konferensen.

Den här artikeln handlar om: