Sök
181123 Björklövens Mattias Granlund deppar efter förlusten i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Björklöven den 23 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
Nyheter

Publikfavoriten fick inte förlängt – nu har han gjort klart med konkurrenten

Björklövens publikfavorit Mattias Granlund fick inte förlängt av Björklöven efter säsongen. Nu har den 27-årige forwarden gjort klart med seriekonkurrenten Almtuna.

Mattias Granlund, som röstades fram till fansens favorit efter säsongen, stod för 15 poäng (9+16) i Björklöventröjan den gångna säsongen. Trots att han var ett av få glädjeämnen i ett annars blekt Björklöven den gångna säsongen fick 27-åringen inte förlängt med Umeåklubben efter säsongen.

Nu har Granlund gjort klart med en ny klubb inför nästa säsong.

ETTÅRSKONTRAKT

Enligt Svenska Ishockeyförbundets hemsida stats.swehockey.se registrerades den SHL-meriterade forwarden som Almtunas spelare under gårdagen.

Senare under torsdagseftermiddagen bekräftade även Uppsalaklubben värvningen.
– Mattias Granlund är en stenhårt jobbande forward och en riktig karaktärsspelare. Granlund jobbar för laget i alla lägen och är otroligt uppskattad av sina lagkamrater. Han var inlånad en kortare period till oss tidigare så han känner till klubben. Mattias är en viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger styrelsens sportsligt ansvarige Niklas Sjölund till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Den här artikeln handlar om: