Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: NSK tar upp jakten på SSK

Det var naturligtvis bara en formsak, men när Nyköping Ungdom Gripen eller vad det nu är de har hetat höll årsmöte under måndagskvällen klubbades beslutet att byta namn på föreningen igenom.

Nu ska formaliteterna som att ansöka om namnbytet hos Riksidrottsförbundet ordnas, men framöver kommer hockeyn i Nyköping att gå under det enhetliga namnet Nyköpings Sportklubb.

Som det verkar kommer det väl bli en svart dräkt med den där riddaren som ser ut som om den är ritad av ett barn som gäller för a-laget framöver.

Att samla allting under ett och samma namn för att råda bot på den fullständiga förvirring som rått sedan Gripen tog sig upp i Hockeyettan är naturligtvis väldigt vettigt och personligen kan jag tycka att namnet Nyköpings Sportklubb, förkortat (antar jag) NSK är lite kittlande.

Bara några mil bort längs E4 finns ju som bekant en annan sportklubb.

Den som förknippas med kringlor, kebab och parkerar i Hockeyallsvenskan.

En sportklubb som man väl ändå får tillstå att de finns en viss rivalitet gentemot om man hejar på hockeylag från Nyköping.

I dagsläget lirar de förstås i olika divisioner, men med tanke på att ”före detta Gripen” spänner musklerna ordentligt till kommande säsong och på sikt har en ambitionsnivå som knappast är att betrakta som låg behöver det inte vara särskilt många år kvar till det att gängen lirar i samma division igen.

Då kan det bli riktigt intressant.

När Nyköpings Sportklubb tar upp jakten på Södertälje Sportklubb.

* * *

Apropå årsmöten förresten.

Är det inte lite lustigt att klubb efter klubb efter klubb levererar riktiga drömresultat och rekordsiffror i vårens bokslut? Klubbar som år efter år dragits med skakig ekonomi, klubbar som aldrig gjort särskilt mycket vinst, klubbar som legat och krälat i gropar på grund av maffiga skulder. Alla har plötsligt gjort sitt starkaste år ekonomiskt på oerhört länge precis lagom till att det är skarpt läge gällande elitlicensen.

Det kan naturligtvis ha många orsaker. Klubbarna har kanske slutligen insett vikten av att verkligen ta itu med sina finanser. Fordringsägare har kanske varit mer tillmötesgående i att skriva av sina krav när föreningarnas existens i elithockeyn faktiskt ställts på spel. Några har kanske varit mer kreativa i sina bokslut än vanligt (att värdera upp saker tycks vara poppis).

Hur som helst, av indikationerna jag får att döma kommer alla klara kraven och få licens den här våren. Det verkar inte som att något av gängen som hade kontrollår i vintras kommer att kastas ut och det verkar inte som att några fler kommer att trilla ner i den situationen.

Det vore oerhört glädjande om det blir så.

För någonstans vill vi väl att det ska avgöras på isen och inte bland ettor och nollor på något skrivbord?

* * *

Igår kunde Piteå presentera en kontraktsförlängning med Magnus Isaksson. Oerhört viktigt naturligtvis.

Den spelskicklige centern tillhör en av ligans allra bästa offensiva spelare och utgör en ryggrad i det Piteå-gäng som han nu ska göra sin sjunde raka säsong i.

Han kan bli viktigare än någonsin till vintern då Piteå ser ut att behöva strama åt lite och kanske ställa en lite svagare trupp på benen från start av säsongen.

Den magiska förstalinan är så klart spräckt sedan Carl Becker dragit till Södertälje, men med Isaksson på plats finns alla möjligheter att bygga en lika stark enhet även till vintern.

Han är en sådan som gör sin omgivning bättre.

Den här artikeln handlar om: