Sök
BACKAR. För tredje året i rad gör Skellefteå AIK en förlust i miljonklassen.
Skellefteå AIK

SHL-klubbens smäll – gör mångmiljonsförlust för tredje året i rad

För tredje året i rad går Skellefteå AIK back. Klubbens årsredovisning visar på att SHL-klubben gör en förlust på 7,8 miljoner kronor, rapporterar Norran.

För tre år sedan var Skellefteå AIK SHL:s rikaste klubb med över 70 miljoner kronor i eget kapital. Efter tre år av konsekventa minusresultat är den siffran nu nere på 45,5 miljoner kronor, skriver Norran.

Under säsongen 2018/19 gjorde klubben ett minusresultat på drygt 7,8 miljoner kronor. En stor anledning till mångmiljonförlusten är bland annat vikande publiksiffror, ökade personalkostnader och stora investeringar i konferens- och restaurangverksamhet i Skellefteå Kraft Arena.

”FINNS GODA FÖRUTSÄTTNINGAR”

Nu hoppas klubben, så klart, att vända den negativa trenden.
– Vi har en fortsatt stabil ekonomi, men det känns oerhört viktigt att vi kan vända den negativa resultattrenden vi haft senaste åren. Det finns goda förutsättningar för att göra ett bättre ekonomiskt resultat kommande verksamhetsår, säger klubbens ekonomichef Jan Nordhal i verksamhetsberättelsen enligt Norran.

2017/18 gjorde klubben ett minusresultat på 3,5 miljoner kronor. Säsongen 2016/17 gjorde man en ännu större förlust – hela 16,8 miljoner kronor.

Den här artikeln handlar om: