Sök
181130 Karlskogas Henrik Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 30 november 2018 i Stockholm. …
Nyheter

Uppgifter: Backen bryter med moderklubben – klar för finsk klubb

Han återvände till BIK Karlskoga under säsongen efter en och en halv säsong i Brynäs. Nu uppges Henrik Larsson lämna moderklubben för spel i finska TPS Åbo inför den kommande säsongen.

Henrik Larsson återvände till moderklubben BIK Karlskoga i höstas efter att ha inlett säsongen med Brynäs i SHL. Den 24-årige backen blev snabbt en ledande spelare i laget och stod för fina 24 poäng på 33 matcher i Hockeyallsvenskan.

Nu kan Larsson vara förlorad för värmlänningarna. Enligt uppgifter till Mr. Madhawk ska backen vara överens om ett kontrakt med Liiga-klubben TPS Åbo inför kommande säsong.

FLER SVENSKAR KLARA?

Sedan tidigare uppges även två spelare från fjolårets AIK-trupp, Filip Windlert och Anton Holm, vara klara för spel i Åbo-klubben. Ingen av dessa har dock presenterats av klubben ännu.

Henrik Larsson har spelat 288 allsvenska matcher för BIK Karlskoga i karriären. Under dessa matcher har 24-åringen noterats för 120 (26+94) poäng.

Den här artikeln handlar om: