Sök
Lara Stalder och Nicklas Bäckström drabbar samman i augusti.
Nyheter

Bryter normen för klassiska internmatchen – bjuder in damspelare

Brynäs klassiska internmatch med klubbens NHL-stjärnor på plats har genom åren rönt stort intresse. I år kommer för första gången damspelare att bjudas in.

Internmatchen, som går under begreppet Svarta mot vita har spelats sedan skiftet mellan 60- och 70-talet. Deltar har spelare från Brynäs herrlag och juniorlag gjort, samt att det kryddats av hemvändande NHL-stjärnor.

DAMSPELARE BJUDS IN

Den 15 augusti, när nästa match går av stapeln, kommer för första gången damspelare att finnas med på isen.
— Som en klubb av den storlek Brynäs IF är, och med allt vad det innebär som förebild och samhällskraft, så har vi en oerhört viktig roll i att driva jämställdhetsutveckling och att göra ishockey till en sport för alla. Det behöver ske såväl dagligen i verksamheten som genom symboliska handlingar, säger Johan Cahling, som är direktör för varumärke, hållbarhet och strategiska partnerskap, till klubbens hemsida.

Fyra spelare från klubbens SDHL-lag kommer delta.
— Tanken att se Nicklas Bäckström sätta upp Lara Stalder för ett direktskott eller vice versa är förstås häftig på flera olika sätt, säger Cahling.

Lara Stalder är en av de som kommer spela matchen. De övriga tre kommer presenteras under sommaren.
— När min generation växte upp hade vi inga damspelare att se upp till. Nu håller hockeyn på att ändras och i dag har unga tjejer faktiskt förebilder att kunna se upp till. Sedan visar det här inte bara unga tjejer, utan alla på läktaren och i samhället att vi damer har en plats i hockeyn precis som herrar, säger hon.

Washington-stjärnan Nicklas Bäckström välkomnar initiativet.
— Hockey är för alla. Jag hoppas att vi ses där, säger han till Brynäs hemsida.

Den här artikeln handlar om: