Sök
150325 Sveriges Olivia Carlsson i kamp med Finlands Anna Kilponen under ishockeyträningsmatchen mellan Sverige och Finland inför dam-VM i ishockey den 25 mars 2015 i Trelleborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91096 …
SDHL

De värvar flerfaldig finsk VM-back

Linköping presenterade under onsdagen ännu ett meriterat nyförvärv. Den finska backen Anna Kilponen hämtas in från collegeligan i USA.

Silver två säsonger i rad. Det verkar man vilja ändra på i Linköping som under silly season har hämtat in en rad meriterade nyförvärv. Nästa i raden är den finska backen Anna Kilponen som spelat fem VM och ett OS för Finland. Hon var dock inte med vid silverbragden senast.

24-åringen kommer närmast från collegelaget Quinnipiac University.
— Det känns väldigt spännande att plocka in Anna till vårat lag. Det är en spelare med internationell erfarenhet som kommer att stärka upp vår backsida. Hon har också en fortsatt stor utvecklingspotential och vi hoppas att hon ska ta ytterligare steg hos oss, säger Josef Nilsson som är GM i klubben till Linköpings hemsida.

 

Den här artikeln handlar om: