Sök
190104 Ishockey, NHL Jan 3, 2019; Buffalo, NY, USA; Buffalo Sabres center Johan Larsson (22) tries to skate around Florida Panthers defenseman MacKenzie Weegar (52) during the second period at KeyBank Center. Mandatory Credit: Kevin Hoffman-USA TODAY Sports …
SHL

Ryktades till SHL – nu erbjuds svensken förlängning av NHL-klubben

För en dryg månad sedan kom uppgifter om att Johan Larsson var nära en återkomst till SHL och Brynäs. Nu verkar forwarden bli kvar i Nordamerika. Enligt Buffalo News har Larsson erbjudits en kontraktsförlängning av Buffalo Sabres.

LÄS ÄVEN: UPPGIFTER: NHL-svensken återvänder till SHL

I slutet av maj kom uppgifterna från Radiosporten att NHL-forwarden Johan Larsson var överens med Brynäs om en återkomst till klubben. Gävleklubben gick ut samma dag och dementerade uppgifterna, samtidigt som man inte avfärdade möjligheterna helt att värva ”hem” gotlänningen.

ERBJUDITS ETTÅRSKONTRAKT

Nu pekar dock det mesta på att Larsson blir kvar i Nordamerika och Buffalo. Enligt Buffalo News har Sabres erbjudit den VM-meriterade forwarden ett nytt ettårskontrakt.

Den 1 juli går Larssons kontrakt med Sabres ut, men det betyder inte nödvändigtvis att 26-åringen lämnar klubben. Om parterna inte kommer överens om ett nytt kontrakt innan månadsskiftet blir den förre Brynässtjärnan så kallad restricted free agent, vilket innebär att Sabres fortfarande har rättigheterna till honom.

Larsson spelade 73 matcher för Buffalo den gångna säsongen. På dessa matcher stod han för sex mål och åtta assist.

Den här artikeln handlar om: