Sök
Robin Lehner.
Nyheter

Kontraktet går ut för Robin Lehner – så tänker han om nästa säsong

Efter sin succésäsong har han gjort sig till ett attraktivt namn inför free agent-cirkusen som drar igång 1 juli. Nu berättar Robin Lehner att han helst av allt vill stanna i New York Islanders.

Robin Lehners senaste år kan närmast beskrivas som en saga. Inför säsongen bytte han Buffalo mot New York Islanders och i september gick han ut offentligt och berättade om sin psykiska ohälsa.

Debutsäsongen i Islanders gick som på räls och han kom tvåa i NHL.s målvaktsliga och nominerades till Vezina Trophy. Kontraktet går ut 1 juli och Lehner torde vara högvilt på marknaden. Nu berättar han att han helst av allt vill stanna i New York Islanders. Utan att testa den öppna marknaden. Och det spelar ingen roll hur längden på kontraktet ser ut.

Svensken har pratat med NHL-skribenten Dan Rosen i en artikel på nhl.com.
— Jag folket där. Jag älskar mina lagkamrater och organisation. Så jag vill tillbaka, säger 27-åringen och fortsätter:
— Jag vet att laget vet var jag står och jag hoppas vi kommer komma fram till något. Jag vill inte vara någon annanstans, men händer det så händer det. Men det kommer inte vara på mitt initiativ.

Även från klubbens sida verkar det vara positiva tongångar.
— Jag vet hur han känner, jag vet hur vi känner och jag tycker vi passar varandra. Vi bygger något ganska speciellt på ön och jag tror att han vet det och han vill vara en del av det. Han är en anledning att vi har byggt något speciellt, säger coachen Barry Trotz.

Den här artikeln handlar om: