Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Tryout-back, avsked och namn som förpliktigar

En tryout-back på väg från ettan till Hockeyallsvenskan, en stjärna som lägger skridskorna på hyllan och mäktiga namn in i ligan är bara några av noteringarna i förmiddagens gott och blandat-påse.

Jag noterar att Vita Hästen utöver den trupp man redan satt på kontrakt ska ha två tryout-backar från Hockeyettan att titta närmare på inför kommande säsong.

Så vitt jag förstår av snacket som går är en av dessa Väsby-försvararen Fredrik Falk.

Den forne AIK-junioren som för några säsonger sedan skulle testa vingarna i söderserien med Nybro, men åkte på körtelfeber och fick tiden därnere mer eller mindre havererad.

Nu har han gjort en och en halv säsong i Väsby med gott resultat och känns som en spelare som det mycket väl kan vara vettigt att titta närmare på för uppdrag i Hockeyallsvenskan.

Blir det kontrakt i Norrköping fortsätter Väsbys framgångsrika skeppande av spelare uppåt i systemet. Rasmus Sörgardt och Robin Wallin lämnade ju exempelvis under säsongen som gick.

* * *

”Ja, jo vi spelar på gränsen med mycket känslor men att vi är ett grislag är inte sant, vi har mycket skills också”.

Så låter det från sportchef, via tränare ner till spelare vem man än pratar med i Visby/Roma och så har det varit i många år.

Förmodligen ligger det en hel del sanning i det dessutom och den spelare som förkroppsligat det mest av alla är förmodligen Oskar Lundberg.

Han har tillhört en av Hockeyettans vassare forwards i många säsonger och dessutom haft förmågan att plocka fram grinigheten och den småfula arsenalen när det har behövts. Han och rutinerade kollegan Mikael Adamsson har varit en synnerligen imponerande duo i gebitet som multi-tools.

Gårdagens besked att Lundberg väljer att kalla det en karriär och skicka upp skridskorna på den berömda hyllan är naturligtvis väldigt tråkigt av den anledningen.

Det är en stor profil som Hockeyettan och i synnerhet Visby går miste om här.

Men ligan sliter och efter nio säsonger i Visby samt gästspel i Olofström och Tranås är det begripligt att 31-åringen känner sig nöjd. Det är bara att tacka för den show som har varit.

Över huvud taget var det en tuff dag för Visby igår.

Det räcker ju inte med att Oskar Lundberg väljer att lägga av. Som om det inte vore nog var ju dessutom Mora framme och norpade den talangfulle backen Jonathan Granström så här i elfte timmen.

19-åringen har spelat de två senaste säsongerna hemma på Gotland och visade väldigt gott gry säsongen som gick. Det hade varit väldigt spännande att se vad han kunnat åstadkomma en tredje säsong i Visby-tröjan, men nu ser ju hierarkin ut som den gör och de Hockeyallsvenska klubbarna gör lite som de vill.

* * *

Kyle Brothers (till Kiruna AIF), Ryker Leer (till Visby/Roma), Cheyne Matheson (till Kiruna AIF), Anthony Paskaruk (till Kiruna IF), Sean McGovern (till Tranås) och Marc-Anthony Simonetta (till Teg).

Det vore väl synd att påstå något annat än att transatlanterna som kommer nya till Hockeyettan inför kommande säsong har klart välklingande namn. Namn som förpliktigar om man så vill.

På temat importer kan annars konstateras att det verkar som att båda Kiruna-lagen får chansa på att hitta sin spets utomlands. Det är förståeligt att det är svårt att locka svenska spetsspelare på nivån till otillgängliga Kiruna för småpengar.

Men att Kiruna IF hämtat in Anthony Paskaruk och finnarna Valtteri Lemmetty, Jussi Pelto-Arvo och Olli-Aleksi Pietilä för att färga sitt unga och orutinerade lag, medan Kiruna AIF hittat Cheyne Matheson och Kyle Brothers i svaga BeNeLiga är ganska tydliga tecken på att det är svårt att värva vasst till Kiruna just nu.

Det behöver alls inte bli dåligt. Men det är chansningar.

* * *

Borås har gjort ett ganska bra jobb med att förlänga med nyckelpjäserna från truppen som tog sig upp i Hockeyettan under våren. Det är viktigt. Vissa av dem (som estländarna Alexei Sibirtsev, Roman Andrejev och Aleksander Ossipov) har gedigen ettan-erfarenhet sedan tidigare och i många av de hemvävda förmågorna finns det stor utvecklingspotential.

Men det har ändå inte sett supergiftigt ut.

Det tål att upprepas att söderserien kommande höst kommer bli ett getingbo deluxe och den trupp Borås på papperet kan ståta med just nu ser ut som ett lag som kommer få det svårt att hävda sig.

Därför var gårdagens besked att rutinerade Henrik Eriksson väljer att förlänga och följa med upp väldigt viktigt. 31-åringen har en gedigen erfarenhet av spel på högre nivå så väl i Sverige som utlandet och är en herre som det går att bygga kring. Den signaturen var väldigt viktig för Borås.

Men med det sagt måste det in mer spets och rutinerat folk i lagbygget för att gänget ska kunna gå från att vara något för den undre halvan till ett lag som faktiskt kan göra avtryck på riktigt.

Avslutningen av silly season blir väldigt viktig för sportchefen Christoffer Holst.

Idag 01:00
St Louis Blues - Toronto Maple Leafs
1 2.30
X 4.20
2 2.63
Idag 01:00
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins
1 3.65
X 4.25
2 1.83
Idag 01:00
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks
1 1.74
X 4.80
2 3.75
Idag 01:00
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets
1 2.00
X 4.10
2 3.25
Idag 01:00
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild
1 2.00
X 4.10
2 3.20
Idag 01:00
Boston Bruins - Colorado Avalanche
1 2.04
X 4.10
2 3.15
Idag 02:00
Nashville Predators - New Jersey Devils
1 1.62
X 4.60
2 4.50
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten