Sök
Nail Jakupov.
Nyheter

Efter NHL-ryktena – forne draftettan förlänger med KHL-klubben

Den forne draftettan Nail Jakupov återvände till KHL inför förra säsongen efter sex säsonger i NHL. Nu förlänger 25-åringen sitt kontrakt med den ryska storklubben SKA St. Petersburg.

För sex år sedan var Nail Jakupov hela hockeyvärldens hetaste talang. Efter att ha valts som första spelare i NHL-draften 2013 av Edmonton Oilers spåddes den ryska supertalangen en lysande framtid i NHL.

Så blev inte riktigt fallet.

STARK SÄSONG I KHL

Jakupov lämnade förra sommaren NHL för spel i KHL-klubben SKA St. Petersburg efter att ha producerat 16 poäng (9+7) på 58 matcher för Colorado. Totalt blev det 136 poäng på 350 matcher i NHL innan forwarden kastade in handduken.

I våras kom sedan uppgifter om att den forne draftettan var aktuell för en återkomst till NHL efter en stark säsong i St. Petersburg. Nu står det dock klart att Jakupov stannar i Ryssland.

Under onsdagskvällen meddelade den ryska storklubben att 25-åringen förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre säsonger.

Jakupov sköt 23 mål för St. Petersburg den gångna säsongen och slutade således på en delad femteplats i KHL:s skytteliga. Totalt stod forwarden för 33 poäng på 47 matcher.

Den här artikeln handlar om: