Sök
190505 Luleås tränare Thomas Berglund poserar för ett porträtt med sitt pris ”Årets tränare” under SHL Awards den 5 maj 2019 i Stockholm. …
SHL

Luleås glädjebesked – ”Bulan” förlänger

Under onsdagens årsmöte kunde Luleå Hockey leverera ett riktigt glädjebesked till supportrarna: Huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund har förlängt sitt kontrakt med tre år.

Efter tre säsonger i Brynäs återvände Thomas ”Bulan” Berglund till Luleå inför säsongen 2017/18. Sedan dess har Berglund varit med och byggt upp norrbottningarna till ett topplag i SHL, som den gångna säsongen slutade på en andraplats i SHL:s grundserie.

Under SHL Awards tilldelades Berglund priset som ”Årets tränare” i SHL under säsongen 2018/19.

”NÅGONTING BRA PÅ GÅNG”

Nu står det klart att det blir en fortsättning i Luleåbåset för 50-åringen. Under Luleå Hockeys årsmöte på onsdagen släppte klubben nyheten att ”Bulan” skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.
– Det känns jättebra att vi har kommit överens om ett nytt avtal redan nu. Vi har någonting bra på gång och har under de två senaste säsongerna tagit flera steg i rätt riktning och känner att vi kan ta ytterligare steg i framtiden, säger Berglund till klubbens hemsida.

I och med Berglunds underskrift har Luleå nu säkrat tränarsidan för de kommande två säsongerna, då både Roger Kyrö och Henrik Stridh har kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/2021.
– Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu har kommit överens om ett nytt treårsavtal med Thomas Berglund – vilket möjliggör för Luleå Hockey att jobba med kontinuitet även på ledarsidan, säger klubbbens general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Den här artikeln handlar om: