Sök
André Burakovsky.
Washington

Vill behålla svensken – kan ändå trejdas: ”Pratar med några lag”

Washington Capitals forward André Burakovsky omgärdades av trejdrykten förra säsongen. Nu berättar klubbens GM Brian MacLellan att man vill erbjuda svensken ett nytt kontrakt – men tittar också på möjligheterna att trejda iväg honom.

Det har varit en lite småstökig säsong för André Burakovsky och han har haft svårt att få speltid i Capitals. Stundtals var han petad. Dessutom gick det heta rykten om att han skulle trejdas. Bland annat ska Montreal varit intresserade.
— Jag har inga planer på att flytta, jag vill självklart stanna här, sa huvudpersonen själv till The Athletic i februari.

Nu går hans kontrakt ut, men eftersom han blir en så kallad restricted free agent innebär det att washington fortfarande äger rättigheterna till honom och har så at säga förstatjing när det kommer till ett nytt kontrakt.

PRATAR MED KLUBBAR OM HONOM

Capitals GM Brian MacLellan bekräftade vid en presskonferens under torsdagen att Burakovsky komme ratt erbjudas ett nytt kontrakt. Men han lade även till att de kan tänka sig att trejda bort 24-åringen om rätt läge dyker upp.
— Andre hade ett frustrerande år men jag tycker att han gjort det bra. Efter trading deadline var han bra och hade ett bra slutspel, sa MacLellan bland annat på presskonferensen.

Maclellan menar på att Burakovsky är lite ojämn i sitt spel, men att han är väldigt bra i sina bästa stunder.
— Vi skulle vilja behålla honom. Självklart är hans namn ”out there”, så vi pratar med några lag om honom. Vi kommer inte att flytta honom om vi inte får något vi känner oss bekväma med tillbaka.

Capitals har ett lönetak att kämpa mot och det kan spela i när det kommer till vilken valör det handlar om på Burakovskys nästa kontrakt.

 

Den här artikeln handlar om: