Sök
HYLLAD. Bortgångne journalisten Jason Botchford prisades av Elias Pettersson i dennes tacktal efter Calder Trophy-vinsten.
Vancouver

Elias fina gest i tacktalet – hyllade bortgånge journalisten: ”Blir sorgsen”

Den 1 maj skakades NHL av beskedet att mångårige hockeyjournalisten Jason Botchford gått bort i sviterna av en hjärtattack. I natt hyllades han av Elias Pettersson i dennes tacktal efter att ha vunnit Calder Trophy.
– Han var en stor man, sade Pettersson efteråt.

LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det kom inte som någon större överraskning. Elias Pettersson blev i natt den fjärde svensken efter Peter Forsberg, Daniel Alfredsson och Gabriel Landeskog att utses till årets rookie i NHL. Vid NHL Awards i Las Vegas belönades han med Calder Trophy. Detta med bred marginal före tvåa, St. Louis Blues Stanley Cup-vinnande målvakt Jordan Binnington, och trean, landsmannen Rasmus Dahlin i Buffalo Sabres.

Det som överraskade många var däremot Elias Petterssons tacktal. Bland det första 20-åringen gjorde var att hedra minnet av Jason Botchford, Vancouver-journalisten på The Athletic som hastigt gick bort i slutet av april och lämnade en fru och två barn bakom sig. Blott 48 år gammal.
– Jag vet inte var jag ska börja… Han var en stor reporter. När jag hörde att han hade gått bort… Jag blir sorgsen av att tänka på det nu. Han var en stor man, älskad och respekterad av alla, sade Pettersson när han mötte media efter att ha tagit hem utmärkelsen.

Elias Pettersson hade en mäktig rookiesäsong med Canucks. Efter att ha tagit SHL och Växjö med storm i fjol klev han omedelbart in i NHL och var Vancouvers bästa spelare. Han avslutade grundserien med 28 mål och 66 poäng på 71 matcher. Med det satte han poängrekord för en rookie i Vancouver Canucks historia.

Se hela intervjun här:

Den här artikeln handlar om: