Sök
EDMONTON, AB – MARCH 05: Edmonton Oilers Left Wing Jesse Puljujarvi (98) in action during the Edmonton Oilers versus the Arizona Coyotes at Rogers Place on MARCH 5, 2018 in Edmonton Alberta: (Photo by Curtis Comeau/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA MAR 05 Coyotes at Oilers PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon180305181 …
Nyheter

Kräver trejd – Puljujärvi vägrar spela för Edmonton

Jesse Puljujärvi kommer inte spela för Edmonton något mer. Redan tidigare har han uttryckt en önskan om att trejdas. Nu meddelar finländarens agent att han vägrar spela för Edmonton.

”Trejda honom – annars kommer han spela i Europa nästa säsong”. Det var budskapet från Jesse Puljujärvis agent Markus Lehto igår. Han bekräftade för Sportsnet att Jesse Puljujärvi gjort sin sista match för Edmonton.

Finländaren valdes fyra i draften 2016 men har varit en flopp i Oilers Nu vill han få fart på karriären på annat håll.
– Om han inte blir trejdad kommer han spela i Europa nästa säsong. Han kommer inte spela i Edmonton, sade agenten Lehto.

GENERAL MANAGERNS SVAR

General manager Ken Holland kommer försöka få till en trejd – men inte till vilket pris som helst.
– Om det går att hitta en del som är vettig för Edmonton Oilers kommer jag göra det. Om det inte går får man åka över till Europa och se honom spela där, och förhoppningsvis kan han göra en massa mål, sade Holland.

General managern och agenten träffades för att diskutera Puljujärvis framtid igår. Då ska det forna superlöftets besked ha varit glasklart.

Puljujärvi gjorde nio poäng på 46 NHL-matcher förra säsongen. Han har tidigare under sommarens ryktats till Jokerit. 21-åringen har spelat ut sitt rookiekontrakt och blir restricted free agent när hans avtal löper ut vid månadsskiftet.

Den här artikeln handlar om: