Sök
Viktor Rönnqvist lämnar Leksand.
Södertälje SK

TV-profilens son lämnar Leksand

Målvaktslöftet Viktor Rönnqvist lämnar Leksand. Ny klubbadress blir Södertälje.
– SSK:s plan för mig passade perfekt med min egen, säger han till hockeysverige.se.

Viktor Rönnqvist går i pappa Petters fotspår och siktar på att bli en toppmålvakt. Sedan säsongen 2016/17 har han spelat för Leksand och även gått på hockeygymnasiet där. Senaste säsongen satt han även på bänken några matcher i Hockeyallsvenskan. Men nu är tiden i nykomlingen i SHL förbi, i alla fall för den här gången.

På sin facebook skriver han: ”Tack, bröder. Jag älskar varenda en av er, men nu bär det av mot ett nytt äventyr. Södertälje, nu kör vi.

Om det blir A-lagshockey för Rönnqvist i SSK återstår att se. Idag har klubben Alexander Sahlin, även han före detta Leksandsmålvakt, och Fredrik Bergvik på kontrakt i A-truppen. Bergvik för övrigt med samma moderklubb som Rönnqvist, Huddinge.
– Kontraktet med Leksand gick ut och SSK visade direkt stort intresse för mig. Viktigaste för mig i karriären just nu är att spela många matcher och på sikt försöka slå mig in i A-laget. SSK:s plan för mig passade perfekt med min egen, säger talangen till hockeysverige.se.

Den här artikeln handlar om: