Sök
Marcus Johansson
Washington

”Washington vill försöka få honom igen”

Marcus Johansson offrades inför säsongen 17/18 när Washington hade lönetaksproblem. Två år senare kan svensken återvända.
– De vill försöka få honom igen, säger Sportsnets Nick Kypreos i podden Prime Time Sports.

Marcus Johansson skeppades iväg från Washington efter sju år och hamnade i New Jersey. Samma säsong som svensken försvann gick Capitals hela vägen och vann Stanley Cup. I år snuvades han också av pokalen, men då med Boston, som ju föll den avgörande finalen mot St. Louis.

Johansson gjorde emellertid succé i Boston och de vill behålla svensken. Men de lär inte ha råd.
– Boston fick ut så mycket av Charlie Coyle och Marcus Johansson (som de värvade vid trade deadline). Johansson var mycket bättre än de trodde och de skulle älska att få tillbka honom till nästa säsong. Men han kommer kunna dra in mycket pengar, mellan fem och sex miljoner dollar per säsong, säger Sportsnets analytiker Nick Kypreos i podcasten Prime Time Sports.

”HAN KOMMER FÅ REJÄLT BETALT”

Enligt Kypreos vill nu Washington ha tillbaka sin tidigare forward.
– Jag hör att Washington vill försöka få honom igen. Men de kan få problem om de inte rensar upp lite lönetaksutrymme, säger han.
– Den här killen kommer få rejält betalt, men jag tror inte det kommer bli av Boston Bruins i alla fall.

Enligt CapFriendly har Washington Capitals ungefär tio miljoner kvar till lönetaket med två NHL-målvakter, sex NHL-backar och nio NHL-forwards under kontrakt. Bland de som saknar kontrakt finns Jakub Vrána och André Burakovsky.

Det kan med andra ord bli svårt att få in Marcus Johansson i laget igen. Han har tjänat ungefär 4,6 miljoner per säsong på det kontrakt som löper ut om 10 dagar. Johansson gjorde elva poäng på 22 slutspelsmatcher med Boston.

Den här artikeln handlar om: